Makaróny alla puttanesca

     Původní recept je se špagetami – „Spaghetti alla puttanesca„. Znamená to „špagety podle kurvy„, protože se, podle jedné z teorií, jídlo hojně připravovalo v italských nevěstincích. Podle jiné teorie jednou do restaurace přišli nečekaní hosté a hostinský jim rychle uvařil co dům dal – „puttanata„, což v hovorové italštině znamená „švindl„.


 

Omáčka obvykle obsahuje rajčata, olivy, česnek, kapary, ančovičky a feferonky.

Toto je veganská verze, obohacená o hrášek a žampióny:

  • uvařte makaróny
  • v jiném hrnci na oleji smažte nakrájenou cibuli (použila jsem 3 střední velikosti)příprava omáčky puttanesca
  • přihoďte nakrájená rajčata (použila jsem jich 7)
  • přidala jsem mražený hrášek a mražené žampióny
  • 7 stroužků česneku a kapary
  • smažit-vařit-dusit několik minut 
  • přidat (čerstvou) bazalku
  • sojovou omáčku
  • nakonec jsem vlila hotové makaróny i s vodou do omáčky
  • nechat odstát veganské recepty
  • poté smíchat se zelenými olivami

 

 

makaróny alla putanesca

 

  • Inspirovala jsem se těmito recepty: 

špagety puttanesca česnekové špagety s houbami