Lečo omáčka s hrachem a rýží

lečo omáčka s hrachem a rýží / veganské recepty

Když je sezóna zelených paprik nebo jsou zrovna v obchodech levné.


 

Ingredience:

  • 250 g loupaného žlutého hrachu
  • 250 g bílé rýže
  • 5 paprik
  • 4 kozí rohy
  • 3 rajčata
  • stroužků česneku
  • 3 lahůdkové cibule
  • zázvor
  • paprička habanero
  • koření: lžička majoránky, lžička sladké papriky, lžička kmínu, lžička estragonu, půl lžičky saturejky, lžíce kari pasty
  • libovolný olej
  • libovolná mouka

 

Postup: vegan lečo omáčka s hrachem a rýží

  • Hrách a rýži si přes noc každý zvlášť namočte. Druhý den dejte vařit hrách, posolte, 20 minut vařte, poté přihoďte rýži (popřípadě i vroucí vodu přilijte, pokud vyprchala) a obojí vařte ještě dalších 8 minut. Vypněte vařič a nechte pod pokličkou ještě nasát vodu rýží.

 

  • Do většího hrnce dejte 4 – 5 lžic oleje, nakrájený česnek, cibuli, papriky, zázvor, papričku a smažte asi 15 minut. 
  • Ztlumte plamen na minimum, přidejte koření a v horké vodě rozmíchanou kari pastu a smažte za občasného míchání asi 4 minuty.
  • Přidejte 2 – 3 litry vroucí vody, sůl a jížkové zahušťovadlo: v hrnku s teplou vodou rozmíchejte 3 – 4 lžíce mouky a za stálého míchání vlijte do hrnce.
  • Vše vařte pod pokličkou asi 15 minut.
  • Hotovo. Na talíři smíchejte s hrachem a rýží.

 

  • Doporučuji dochutit světlou sojovou omáčkou bez cukru a bez glutamátu a pokapat sezamovým olejem. Dodá jídlu vyuzenou masovou chuť.

 

Sezamový olej
Sezamový olej

 

lečo omáčka s hrachem a rýží / veganské recepty / vegan lešo

 

Další články z rubriky:

0 0 votes
Hodnocení článku
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments