Ragú co dům dal: květák, pórek, žampióny, pohanka, kuskus

květákové ragú / veganské recepty

     Květákové ragú

     Bylo nutné zpracovat pórek, žampióny a květák. Vzniklo z toho jako vždy velké množství rychlého, chutného a na nádobí úsporného ragú.

     Toto ragú bylo pochváleno oběma všežravými spolubydlícími s dodatkem, že kdyby jim takhle vařili v práci, klidně by se tam stravovali vegansky. 🙂


 

     Recept: veganství veganské recepty květákové ragú

  • květák
  • pórek
  • 4 – 5 lžic oleje
  • 3 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 100g pohanky
  • 300g kuskusu
  • 200g žampiónů
  • koření: půl lžíce grilované sladké papriky, půl lžíce mletých koriandrových semen, půl lžíce kurkumy, špetka mletého pepře, lžička mletého řeckého sena (fenugreek nebo také pískavice)

 

     Postup: květákové ragú

  • pórek a květák omyjte, nakrájejte, dejte do velkého hrnce, zalijte 3 litry vroucí vody a přiveďte k varunejdřív osmažit koření / veganské recepty
  • na velké pánvi nebo v jiném širokém hrnci osmažte na oleji a na mírném plameni koření, smažte asi 4 minuty
  • přidejte nakrájenou cibuli a česnek a smažte asi 5 minut 

 

  • do hrnce s pórkem přidejte pohankukuskus a nakrájené žampióny
  • do hrnce s pórkem přidejte též usmaženou směs z pánve
  • posolte a vše vařte 10 – 15 minut
  • vypněte vařič a nechte pod pokličkou odstát

 

  • na talíři si můžete porci dochutit sojovou omáčkou bez glutamátu a bez cukru

 

květákové ragú / veganské recepty

ragú veganské recepty pohanka žampióny cibule česnek kuskus petržel sojová omáčka bez glutamátu koriandr kurkuma kmín pepř květák pórek řecké seno fenugreek

Další články z rubriky: