Květáková polévka s tahini – krémová a hustá

květáková polévka s tahini / veganské recepty

     Tato krémová květáková polévka chutná skvěle. A troufám si říct, že sezamová pasta tahini vylepší každé jídlo. 

     Sezam je navíc velice výživný. Je bohatý na vápník, draslík, hořčík, zinek, vitamíny skupiny B, vitamín E a snižuje hladinu cholesterolu.


veganské recepty Květáková polévka s tahini – krémová a hustá miluna veganské recepty 

Recept: květáková polévka s tahini

1. vyrobte si zahušťovadlo:

  • 100g ovesných vloček propláchněte, zalijte vodou a nechte 20 minut nasáknout

2. ořezejte květák, propláchněte, ve velkém hrnci zalijte horkou vodou a přiveďte k varu

3. přihoďte koření:

habanero
Habanero
  • lžíci libečku
  • špetku mletého pepře
  • lžičku sladké papriky
  • lžičku kmínu
  • lžičku kari
  • lžičku mletého koriandru
  • lžičku mletého řeckého sena (pískavice)

 

4. přidejte též: 

  • nakrájený kus zázvoru 
  • nakrájenou habanero chilli, pokud máte rádi ostré 

5. posolte a vše krátce povařte (cca 15 minut), vypněte vařič a nechte dalších 20 minut v klidu pod pokličkou

6. přidejte cca 4 lžíce sojové omáčky (například shoyu nebo jakoukoliv světlou) a vše rozmixujte tyčovým mixérem

7. servírujte a přidejte lžíci tahini

 

květáková polévka s tahini / veganské recepty

 

     Máte rádi sezamovou pastu tahini? Jak ji používáte vy? 🙂

 

Další články z rubriky: