Květáková polévka s TAHINI

     

      Bez přidaného tuku + tahini, které spolehlivě zasytí.


 

1. vyrobte si zahušťovadlo:

celozrnnou žitnou mouku
a jáhlové vločky,
do misky, zalijte vodou a nechte min. 20 minut nasáknout.
veganské recepty
2. ořežte květák, zalijte horkou vodou a přiveďte k varu

habanero
Habanero

3. přihoďte koření: libeček,
mletý pepř, sladkou papriku, kmín, kari, koriandr
a řecké seno (pískavice).
Nakrájený zázvor a celou habanero chilli papričku a poté jížku.

 

4. vše krátce povařte (cca 10 minut), vypněte vařič a nechte dalších 20 minut v klidu pod pokličkou.

5. posolte sojovou omáčkou shoyu a vše rozmixujte tyčovým mixérem.

6. servírujte a přidejte lžíci tahini.

Květáková polévka s tahini