Kakaový dezert na lžičce

     Tento primitivní recept rychle uspokojí všechny veganské kakaoholiky, kteří zároveň nechtějí konzumovat moc cukru.
     Já jsem již od dětství velký kakaoholik. Kakao bylo možná i moje první slovo. Babička vyprávěla, že dokud jsem nedostala svoje kakaový mlíčko, tak jsem byla silně nervní. V té době jsem ale chtěla Granko. A samozřejmě jakékoliv další výrobky z kakaa. 


Oblíbila jsem si toto kakao, které navíc ještě obsahuje sojový lecitin.
Oblíbila jsem si toto kakao, které navíc obsahuje sojový lecitin.

Kakao Recept

  • lžičku kakaa a dvě lžičky strouhaného kokosu zalít horkou vodou 
  • promíchat
  • poté pomalu vložit čajovou nebo polévkovou lžíci s dalším kakaem
  • nechat asi 10 minut působit

 

kakaový dezert na lžičce
Výroba kakaového dezertu. 😀

 

Výsledek: Na lžičce vytvořený dezert se poté olizuje. V případě, že se narazí na suché kakao, lžička se opět na chvíli ponoří a postup se opakuje. 
     Takto vytvořené kakao má delikátní chuť. Připomíná mi jeden druh Milka čokolády. Dessert Mousse. 

milka kakaový dezert

     Kakao je naštěstí i zdravé a má antidepresivní účinky. Obsahuje flavonoidy, které v našem těle působí jako antioxidanty. Dále minerální látky: hořčík, železo, zinek a měď. Je mírně zásadotvorné, což se hodí, protože překyselení organismu způsobuje nemoci. 

kyselé a zásadité potraviny. kakao
Tabulka kyselinotvorných a zásadotvorných potravin. 

     Jednou jsem si objednala přímo syrové kakao v prášku i kakaové boby. Ty boby jsou dobré po nadrcení. Posypala jsem si s nimi třeba rýži v tomto receptu. Ten prášek zalitý horkou vodou moc dobrý nebyl. Oproti tomu zpracovanému kakau chutnal dost kysele. Ale věřím, že zpracovaný nějak jinak by byl výborný. 

     Kakao jsem použila i v této aztécké chilli omáčce