Indický daal

     Dal, daal nebo dahl je prostě indický luštěninový guláš. Takto vypadají daaly ostatních lidí.


  • ve velkém hrnci přes noc namočit rýži, hrách, mák a čočku
  • druhý den slít vodu a přivést k varu
  • v jiném hrnci dát smažit v oleji Garam masala koření. (Tato směs se běžně připravuje z římského kmínu, černého pepře, hřebíčku, muškátového květu, koriandru,kardamomu a bobkového listu. V Levných potravinách jsem však sehnala Garam masalu i s odšroubovatelným mlýnkem za 20 kč!)
  • ke koření po chvíli přihodit nakrájenou cibuli a česnek, trochu kari pasty a poté i hladkou mouku (jížka) veganské recepty
  • po cca 15-ti minutách vaření luštěnin přidat smaženinu a nechat pod pokličkou odstát
  • pro pálivost jsem přidala na celý hrnec čtvrt lžičky ultra smrtící chilli omáčky 🙂
ultra death omáčka
Ultra death chilli omáčka. Zde zdroj
garam masala koření
Garam masala koření v mlýnku z Levných potravin za 20,-