Eintopf: převažuje špenát, cizrna a sojové kostky

     Tentokrát jsem místo oleje použila rostlinný ztužený tuk Lando. Koupila jsem Lando, protože všechny ostatní ztuženiny z Kauflandu obsahovaly syrovátku. Ztužený tuk je prý nezdravý a ucpává cévy. Věřím tomu. 😀 Takže pro jednou… 


1. Cizrnu přes noc namočte, ráno vodu slijte, přidejte novou a vařte asi 20 minut.

2. Poté přidejte mražený špenátový protlak a kus tuku a dále vařte.

3. Mezitím si v menším hrnci usmažte koření: zde jsem použila směs na kari čínu, koriandr, římský kmín a kus tuku. Smažte na nejnižší stupeň za stálého míchání. (Ta vůně..) Poté přihoďte chilli papričky a ještě chvíli smažte.

SmaženíKoření


4. Do vody s cizrnou přihoďte sojové kostky, sušenou petržel, majoránku, bobkový list, sůl a vařte dalších 5 minut. 


5. Poté do cizrny přidejte i směs koření, zamíchejte, přikryjte poklicí a vypněte vařič. Nechte dojít cca 20 minut a poté můžete servírovat. VegEintopgHotovy

 

Výsledek: Bylo to dobré. Koupila jsem si potom ještě tahini a s tím to bylo úplně nejlepší.

veganské recepty