Dýňová polévka s kešu oříšky

Kešu dodá krémovou chuť bílkovin.


Polévka z jednoho hrnce:

  • dvě máslové dýně: vydlabat semínka, dýni nakrájet, dát do velkého hrnce
  • do hrnce přidat velký kus nakrájeného zázvoru a česnek
  • zalít vodou (podle toho, kolik chcete mít polévky) 
  • přidat koření (kumin, paprika, majoránka, chilli, kari pasta) a buď sůl nebo sojovku
  • olej (podle toho jak chcete, aby byla tučná)

    Ledvinovník západní: kešu nažka s plodem
    Ledvinovník západní: kešu nažka s plodem
  • vařit do změknutí dýně (cca 15 minut)
  • přihodit kešu nažky 
  • vše rozmixovat tyčovým mixérem

🙂 Výbornáveganské recepty dýně máslová vegan zázvor česnek koření jak používat sojová omáčka bez cukru bez glutamátu kumin kari pasta polévka

Další recept z dýně zde.