Delikatesní rýžový eintopf: bílá rýže s žampiony

     Rýžový eintopf: zdařilý výběr ingrediencí, co dům dal

     Vzniklo takovéto chutné a vydatné jídlo z jednoho hrnce. Pokud máte veliký hrnec, můžete si eintopfu uvařit mnoho litrů a jíst ho třeba několik dní. Je to celkem levné a velmi rychlé.


 

     Recept: vegan veganské recepty veganský eintopf

  • 500g bílé rýže
  • 200g mražených žampionových plátků (nebo syrových žampionů)
  • kari pasta
  • 200ml rajského pyré
  • koření: lžíci petrželové natě, půl lžíce saturejky, lžíce majoránky, půl lžičky kmínu, lžičku sladké papriky
  • 6 stroužků česneku
  • 3 cibule
  • 4 – 5 lžic oleje
  • sůl

 

     Postup: veganský eintopf

  • namočte si předem bílou rýži, propláchněte a nechte trochu nasáknout vodu (klidně přes noc)
  • do velkého hrnce dejte olej a zapněte vařič na mírný plamen
  • na olej přihoďte koření a lžíci kari pasty, míchejte a asi 4 minuty opékejte
  • přidejte nakrájenou cibuli a česnek, smažte asi 4 minuty
  • přilijte rajské pyré a žampióny
  • asi 10 minut smažte / duste
  • přidejte bílou rýži a zalijte vroucí vodou ( 1 díl rýže na dva díly vody), posolte
  • vše přiveďte k varu a vařte pod pokličkou asi 10 minut
  • poté vypněte vařič a nechte jídlo ještě asi 20 minut odstát, rýže ještě nasákne vodu

 

  • na talíři si jídlo můžete dochutit světlou sojovou omáčkou bez cukru a bez glutamátu 

 

rýžový eintopf / veganské recepty

Další články z rubriky: