Cuketová polévka s květákem a těstovinami

cuketová polévka / veganské recepty

     Když je sezóna cuket a v obchodech jsou levné, nebo vás jimi zásobí babička, přijde vhod zpracovat je do rychlé a jednoduché cuketové polévky. Pro hustší konzistenci můžete přidat těstoviny a rázem je z polévky plnohodnotné hlavní jídlo nebo ragú.


 

Recept: cuketová polévka

  • omyjte a nakrájejte 1 květák a 3 – 4 cukety

    Rajah Hot Curry paste
    polévka
  • vezměte velký hrnec na polévku, dejte 3 – 4 lžíce oleje a na mírném plameni smažte koření: půl lžičky chilli, lžičku sladké papriky, lžičku majoránky, lžíci curry pasty, půl lžičky kmínu, špetku pepře, lžičku estragonu
  • míchejte a až koření začne vonět a změní barvu, přidejte 1 velkou nakrájenou cibuli a asi 6 stroužků česneku
  • až se cibule trochu osmaží, přidejte připravený květák a cukety
  • v rychlovarné konvici si uvařte 4 – 5 litrů vody a vše jimi zalijte, posolte
  • vařte asi 10 minut a polévku rozmixujte tyčovým mixérem
  • potom přihoďte asi dvě hrsti libovolných těstovin
  • vařte ještě asi 5 minut a nechte pod pokličkou odstát

 

  • porci si můžete dochutit světlou sojovou omáčkou bez cukru a bez glutamátu s vysokým obsahem sojových bobů

polévka  sůl koření olej voda vaříme vrchovatá lžíce veganské recepty veganské recepty

Další články z rubriky: