Celerový guláš s těstovinami

celerový guláš / veganské recepty

     Původně jsem chtěla celeru zapéct do těchto jamajských pirožků, ale neměla jsem zrovna všechny potřebné ingredience. Zvítězil nakonec tento improvizovaný guláš z jednoho hrnce.


veganské recepty miluna milunavenca.cz recept z celeru celerový guláš

     Recept: celerový guláš

  • bulva celeru
  • 3 cibule
  • 8 stroužků česneku
  • 4 rawit chilli papričky
  • kus zázvoru
  • 250g těstovin (kolínka)
  • koření: kurkuma, grilovaná paprika, kmín, majoránka, pepř, jalovec
  • zelená kari pasta
  • sůl

 

     Postup: celerový guláš

  • do velkého hrnce dejte asi 5 lžic oleje a plotnu nastavte na mírný plamen
  • přidejte koření a smažte jej za občasného míchání asi 4 minuty: půl lžíce kurkumy, půl lžíce grilované papriky, lžičku kmínu, lžičku majoránky, dvě špetky mletého pepře, půl lžičky mletého jalovce a lžíci zelené kari pasty
  • přidejte nakrájenou cibuli, česnek azázvor a smažte dalších asi 8 minut
  • přidejte oloupaný a nakrájený celer a chilli papričky
  • vše smažte asi 0 minut, podle potřeby podlijte trochou vroucí vody
  • potom přilijte asi 3 litry vroucí vody, sůl a vše vařte asi 12 minut
  • přidejte též těstoviny a vařte ještě 5 minut
  • vypněte vařič a nechte pod pokličkou dojít

 

  • na talíři si jídlo můžete dochutit světlou sojovou omáčkou bez cukru a bez glutamátu 🙂

 

celerový guláš v odpoledním slunci / veganské recepty
Zde je guláš zachycen v záři odpoledního slunce…

Další články z rubriky: