Celerový guláš

     Původně jsem z celeru chtěla upéct tyto jamajské pirožky, ale neměla jsem zrovna všechny potřebné ingredience. Zvítězil nakonec tento improvizovaný guláš z jednoho hrnce.


 

  • ve velkém hrnci dát ve spoustě oleje smažit koření: kurkumu, grilovanou papriku, kmín, majoránku, pepř, jalovec a lžíci zelené kari pasty
  • po chvíli přidat nakrájenou cibuli, česnek a zázvor
  • přidat oloupaný a nakrájený celer a chilli papričky
  • vše smažit, po chvíli přilít cca 2 litry vody, sojovou omáčku bez cukru a glutamátu a vše do změknutí celeru vařit
  • přidat těstoviny – například kolínka a vařit ještě 5 minut
  • vypnout vařič a nechat pod pokličkou dojít 🙂

 

celerový guláš v odpoledním slunci
Zde je guláš zachycen v záři odpoledního slunce…