Bulgurové ragú

     Bulgur je nalámaná předvařená celozrnná pšenice. Předvaření usnadňuje jeho další úpravu. Mnohdy ho stačí jen nechat nabobtnat a smíchat s dalšími ingrediencemi bez dalšího tepelného zpracování. Wiki.
     Já jsem bulgur uvařila opět na způsob rychlého a na nádobí úsporného ragú.


 

  • bulgur (80%), hrách (10%) a čočku (10%) přes noc namočit
  • druhý den ve velkém hrnci dát ve spoustě oleje smažit koření: petržel, majoránku, saturejku, kmín, kurkumu a lžíci červené kari pasty
  • po chvíli přidat nakrájené cibule, česnek a chilli papričky
  • až se vše usmaží, přisypat hladkou mouku (jížka), míchat, smažit, přidat vodu
  • po chvíli přidat nabobtnaninu, zalít vodou a přivést k varu
  • přidat sůl a 2 konzervy krájených rajčat
  • chvíli vařit, poté vypnout vařič a s pokličkou nechat odstát

🙂 Další ragú recepty zde.

bulgur ragúú
Už jste někdy zkoušeli bulgur? Na jaký způsob a jak se vám povedl? 🙂