Bulgurové ragú s hrachem, čočkou a rajčaty na kari

     Bulgur

     je nalámaná předvařená celozrnná pšenice. Předvaření usnadňuje jeho další úpravu. Mnohdy ho stačí jen nechat nabobtnat a smíchat s dalšími ingrediencemi bez dalšího tepelného zpracování. 

     Já jsem bulgur uvařila opět na způsob rychlého a na nádobí úsporného ragú.


veganské recepty miluna miluna-venca.cz ragú 

Recept: bulgur ragú veganské recepty

  • 500 bulguru
  • 150g půleného žlutého hrachu
  • 150g čočky
  • 4 čerstvá rajčata nebo 2 konzervy krájených rajčat
  •  cibule
  • 8 stroužků česneku
  • 4 rawit chilli papričky
  • koření: petrželová nať, majoránka, saturejka, kmín, kurkuma
  • červená kari pasta
  • hladká mouka
  • olej
  • sůl

 

 

Postup: bulgur ragú veganské recepty

  • bulgur, hrách a čočku propláchněte a nechte přes noc (nebo i déle) namočit
  • druhý den dejte do velkého hrnce 6 – 8 lžic oleje a plotnu nastavte na mírný plamen
  • na olej přihoďte koření: lžíci sušené petrželové natě, půl lžíce majoránky, půl lžíce saturejky, půl lžíce mletého kmínu, půl lžíce kurkumy a lžíci červené kari pasty
  • koření občas míchejte a smažte 4 – 5 minut
  • poté přidejte nakrájené cibule, česnek a chilli papričky a smažte asi 10 minut
  • vytvořte si v hrnečku jížkové zahušťovadlo: 1 – 2 lžíce hladké mouky dejte do hrnku, rozmíchejte v teplé vodě a vlijte ji do hrnce
  • jížku s kořením a cibulí smažte asi 4 minuty, dle potřeby podlijte trochou horké vody
  • naposled propláchněte bulgur, čočku a hrách, slijte vodu a přidejte zrna do hrnce
  • přidejte též nakrájená rajčata nebo 2 konzervy krájených rajčat
  • zalijte 6 litry vroucí vody a posolte
  • vše vařte asi 15 minut, poté vypněte vařič a pod pokličkou nechte odstát

 

  • na talíři si jídlo můžete dochutit světlou sojovou omáčkou bez cukru a bez glutamátu

🙂 Další ragú recepty zde

bulgur ragú / veganské recepty

Další články z rubriky: