Bramborové vindaloo s fazolovými lusky a žampióny

vindaloo bramborové / veganské recepty

     Veganské bramborové vindaloo neboli pálivý bramborový guláš s indickou kořenící směsí garam masala.

     Garam masala obvykle obsahuje kardamom, muškátový ořech a květ, skořici, hřebíček a černý pepř.


veganské recepty bramborové vindaloo indická kuchyně miluna milunavenca.cz

Recept: bramborové vindaloo

  • 5kg brambor
  • 250g mražených nebo čerstvých fazolových lusků
  • 250g mražených nebo čerstvých žampiónů
  • 3 cibule
  • 8 stroužků česneku
  • kousek zázvoru
  • hladká mouka
  • koření: garam masala, kurkuma, sladká paprika, majoránka
  • sůl
  • chilli omáčka
  • libovolný olej

 

Postup: bramborové vindaloo

  • do velkého hrnce dejte asi 5 lžic oleje  a plotnu nastavte na mírný plamen
  • v oleji dejte smažit koření: lžíci garam masaly, lžičku kurkumy, lžičku sladké papriky, půl lžičky majoránky
  • za občasného míchání smažte koření si 4 minuty
  • přidejte nakrájenou cibuli, česnek, zázvor a libovolné množství chilli omáčky
  • v hrnku si vytvořte jížkové zahušťovadlo: 2 lžíce hladké mouky rozmíchejte v teplé vodě a vlijte do hrnce
  • vše chvíli smažte a míchejte
  • hrnec zalijte asi 3 litry vroucí vody, přidejte omyté nakrájené brambory se šlupkou a přiveďte k varu
  • přidejte mražené fazolové lusky, žampióny a sůl
  • vše za občasného míchání vařte do změknutí brambor, což může být za 15 – 20 minut

 

  • na talíři si jídlo můžete dochutit světlou sojovou omáčkou, nejlépe bez cukru a bez glutamátu s vysokým obsahem sojových bobů

 

bramborové vindaloo / veganské recepty

 

Další články z rubriky: